Mindfulness

Cursus Voluit Leven met Mindfulness

  • Aankomst zondag 2 juli 2017 (na 14.00 uur)
  • Vertrek vrijdag 7 juli 2017 (vóór 14.00 uur)

6 dagen/5 nachten

‘Entre les Sources’ in Grandrupt de Bains ligt in een afwisselend landschap van de Lage Vogezen (ca 550 km vanaf Utrecht). Tijdens wandelingen zijn er  prachtige vergezichten en ontdekt u bronnen en idyllische meertjes. Het is de natuur die rust en energie geeft. Ook de authentieke boerderij ademt een sfeer van ontspanning en gezelligheid uit met leuke terrasjes maar ook plekjes om je even terug te trekken. De maaltijden, die voor een groot deel uit eigen moestuin komen, zijn puur verwennerij. De rust, zorg en aandacht maakt dat dit een geweldige plek is voor juist deze cursus.

“Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen.
De moed om te verdragen wat ik niet kan veranderen.
De wijsheid om het verschil te zien.” – Teresa van Avila

De inhoud
Deze cursus is gebaseerd op het boek ‘Voluit Leven’ van Ernst Bohlmeijer. Het is opnieuw een kennismaking met jezelf en het leven met behulp van mindfulness en oefeningen uit de Acceptance Commitment Therapy. Drie belangrijke thema’s binnen de cursus zijn;

  • Bewust in het leven staan
  • Leed kunnen aanvaarden
  • Leven naar je waarden

De levenswijze is zeker helpend is bij stress, veel piekeren, wanneer je vast zit in je patronen, of als je merkt dat je leven een sleur wordt en je veel op de automatische piloot leeft. De cursus binnen deze vakantiesetting is bedoeld voor iedereen die meer uit het even wil halen!

Het programma
De bijeenkomsten (ca. 3 a 3,5 uur) zullen gedurende 5 dagen in de ochtend plaatsvinden. De eerste dag , zondag, starten we met een kennismaking en introductie op de avond. In de middagen ben je vrij de tijd te besteden zoals je wilt. Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving. Het werkboek zal de leidraad zijn van de cursus, waarbij we een keuze maken uit verschillende oefeningen en waar er ruimte zal zijn voor uitwisseling. Het samen doen is een meerwaarde, zowel in herkenning, als ook in het plezier. We zullen er ook extra oefeningen aan toevoegen uit de mindfulness en yoga. Ervaren is de beste leerschool tenslotte en valt er vanuit de beleving het meest te genieten.

De begeleiders
De cursus wordt begeleid door Irm Staarink en Chris Hartman, beiden ervaren trainers van deze cursus. Irm werkt als psycholoog al jaren in de preventie van de ggz. Ze is ook mindfulnesstrainer en danstherapeut. Chris werkt als hulpverlener binnen de ggz en is al jaren bezig met yoga en mindfulness. Zij heeft tevens de opleiding Boeddhistische Psychologie gedaan (vanuit het Tibetaans boeddhisme) bij Robert Hartzema en beoefent nu met name zenmeditatie. ( Onze ggz ervaring is natuurlijk bruikbaar, maar toch is de cursus in deze setting niet bedoeld voor mensen met zware problemen, de cursus is gericht op verdieping voor een ‘rijker’ leven en geen therapie).

Praktisch

  • Het boek Voluit Leven dien je van te voren zelf aan te schaffen.
  • Verder meenemen: pen/papier, yogamatje, evt. meditatiekussen als je graag op de grond zit bij meditatieoefeningen, kleding waarin je je goed kan bewegen.

Uw verblijf

  • Verblijf in een 2-persoons gastenkamer € 630,–
  • Verblijf op de camping met eigen tent € 580,–

Eenpersoonskamers zijn beperkt en tegen meerkosten beschikbaar. De kosten hiervoor bedragen € 15,– per nacht. Enkele weken voorafgaande aan de cursusweek hoort u of wij u kunnen plaatsen op een eenpersoonskamer.

De prijzen zijn inclusief uitgebreid ontbijt, lunch, 3-gangen diner, onbeperkt koffie/thee tot 20.00 uur, welkomstdrankje, lakenpakket en zelf klaar te maken lunchpakket. Tijdens de lunch wordt er gezorgd voor bv. soep, yoghurt, fruit of salades.

Vroegboekkorting
Bij een inschrijving voor 1 april 2017 geldt een vroegboekkorting van € 25,– per deelnemer.

inschrijvenELSKlik hier voor het aanmeldformulier >