Lange wandelingen van Entre le Sources

 

Romeinse wandeling 

elsnew2

 

 

(ca. 6 uur)De wandeling begint door het middengebergte Haute Faucilles. Daarna gaat de wandeling verder tussen het riviertje Coney en Canal L’Est. U loopt langs het leuke haventje van het stadje Fontenoy le Chateau. Het laatste stuk van de wandeling voert over een Romeinse weg uit het begin van onze jaartelling.

St. Martin wandeling

elsnew5

 

 

(ca. 6 uur)Deze schitterende tocht voert naar de schuilplaats van de Maquis (verzetsbeweging uit de 2e wereldoorlog), de bron van de Saone, de grot en kapel van St. Martin en bron van de Madon.

Droiteval wandeling

elsnew15

 

 

(ca. 6 uur) Deze wandeling, die enige hoogteverschillen kent, gaat via kronkelige weggetjes langs het dromerige gehucht La Hutte en voert daarna naar het sprookjesachtige waterkasteel, kerkje en klooster van Droiteval. Tegen het eind van de wandeling bereikt u het museum van glas en oude bosbouwactiviteiten van Hennezel.

Saône wandeling

elsnew8

 

 

(ca. 5 uur)Deze prachtige maar ruige tocht loopt langs de Saône. U passeert een majestueus spoorwegviaduct, watervalletjes, rotspartijen en de schuilplaats van de Maquis (verzetsgroep 2e wereldoorlog). Enkele kleine beekjes moeten worden overgestoken en er zijn hoogteverschillen. Enige conditie is nodig.

Route de quatre villages

elsnew14

 

 

(ca. 5 uur)Deze wandeling loopt langs ruisende bossen, verstilde gehuchten gedompeld in het goudgele licht van warme zon. Halverwege de route wordt u verrast door een bosmeertje waarin u kunt zwemmen.

 Natuurwandeling

elsnew4

 

 

(ca 4 uur)Onder de inspirerende leiding van een natuurgids ontdekt u de bijzonderheden van het woud. Minimaal aantal deelnemers 6 personen.

 

Geef een reactie