Lente Retraite ‘Adempauze’

Een adempauze voor lichaam en geest

  • Aankomst zondag 7 mei 2017 (na 14.00 uur)
  • Vertrek vrijdag 12 mei 2017 (vóór 14.00 uur)

(6 dagen/5 nachten)

De lente dient zich aan. Wat zich gedurende de winter in je binnenwereld heeft opgebouwd, kan nu naar buiten. Het is een periode van expansie. Wat in jou wil tot bloei komen?

Volg tijdens deze week de beweging van de lente, geniet van je vitale energie en geef ruimte aan wat zich in jou wil ontvouwen. De lente is één en al ontwaken en openbarsten. Het is de dageraad van het jaar, nieuw, fris en vol beloften. Dat wat opkomt, is echter nog kwetsbaar en kan gemakkelijk verstoord worden. De grootste aandacht deze periode dient daarom gericht te zijn op verdere worteling en vanuit die worteling op een groei naar buiten. Vanuit contact met jouw eigen groeikracht naar vorm.

Gun jezelf een adempauze in een prachtige en liefdevolle omgeving, waarin je met een inspirerend programma van verschillende werkvormen contact kunt maken met je innerlijke wereld en deze tot uitdrukking kunt brengen. Waarin je ten diepste tot rust kunt komen en steviger in jezelf komt te staan.

Het programma
Tijdens deze Retraiteweek wordt een afwisselend programma aangeboden met meditatie, lichaamswerk, dans, massage, klank, creatieve werkvormen, reflectie- en inspiratiemomenten en stiltewandelingen. Halverwege de week is er een Stiltedag (woensdag). Het programma start in de ochtend voor het ontbijt, met een gezamenlijke dagafsluiting in de avond. De middag kun je naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld door een wandeling, een bezoek aan een plaatsje of eindelijk eens dat boek lezen. Ook kun je een individuele massage of Rebalancing-sessie ontvangen (kosten niet inbegrepen).

Ervaringen van eerdere deelnemers
“De week heb ik als een groot geschenk ervaren. Het heeft me veel nieuwe inzichten, gewaarwordingen en innerlijke groei gebracht. Het programma was heel inspirerend en tot in de puntjes verzorgd, dat voelde heel welkom en duidelijk. Ik ben erg dankbaar voor de goede, liefdevolle verzorging wat betreft de maaltijden en de manier waarop ik ontvangen werd op Entre les Sources. Nu ik weer thuis ben, ervaar ik positieve veranderingen in de manier waarop ik denk, voel en daaruit voortkomend handel. Ellen, dank je voor datgene wat je gedaan hebt om me veilig en uitgedaagd te kunnen voelen en voor wie je bent als mens. Ik heb je ervaren als zeer kundig, warm en betrokken. Ik ben blij je te hebben mogen ontmoeten en van je te hebben mogen leren. Een zeer groot dank je wel!” (Inge)

“Deze week heeft me veel rust gebracht. Prettig om op een heel andere manier bezig te zijn. Ik heb bouwstenen opgedaan om thuis mee verder te gaan. Ik ga terug met nieuwe energie en een goed gevoel!” (Peter)

“Ik vond het een hele fijne week met veel afwisseling en een fijne begeleiding. Het programma was goed voorbereid met veel oog voor detail. Ellen, je houdt het heel ‘aards’ en daardoor lekker praktisch. Ik vind je een echte professional in je vak met een goede combi tussen het voelen en de diepere theoretische achtergronden.” (Marije)

“Ellen, bedankt voor alles! Het was zeker een week waar ik nu echt behoefte aan had. Het heeft me doorleving gegeven van veel dingen die ik cognitief wel wist door Eckhart Tolle (De kracht van het Nu), maar nog niet zo had ervaren. Ik hoop dat het ook op langere termijn meer rust zal geven.” (Sander)

Over de docent
Deze Retraiteweek wordt verzorgd door Ellen Bulder. Zij is Rebalancer®, masseur en lichaamsgericht therapeut. In haar praktijk Ademruimte in Capelle aan den IJssel helpt zij mensen steviger in zichzelf te staan en het leven met meer rust en vertrouwen tegemoet te treden. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van persoonlijke veranderingsprocessen, alsmede met diverse vormen van meditatie (zoals Vipassana, Zen en Osho) en lichaamswerk.

Kosten
De kosten van deze Retraiteweek bedragen € 750,- per persoon. Dat is inclusief:

  • Volpension: uitgebreid ontbijt, lunch en uitstekend drie-gangendiner
  • Verblijf van 5 nachten in een sfeervolle tweepersoonskamer
  • Linnenpakket en handdoeken
  • Koffie en thee tijdens de pauzes
  • Inspirerend en afwisselend 6-daags programma (incl. lesmateriaal)
  • Prachtige landelijke omgeving waar je tot rust kunt komen
  • Wandelroutes ter plekke verkrijgbaar

Eénpersoonskamers zijn beperkt en tegen meerkosten beschikbaar.
(Toeslag gebruik kamer door 1 persoon € 12,50 per nacht)

Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 6 personen. Zodoende is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om te onderzoeken, delen en dieper te voelen. Voorafgaande aan de Retraiteweek wordt een deelnemerslijst verspreid, zodat je onderling kunt afspreken om eventueel samen te reizen.

Ellen geeft regelmatig cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Meer informatie hierover is te vinden op haar website www.adem-ruimte.nl

In onze boerderij geeft Ellen dit jaar bij ons ook een Herfst Retraiteweek en een Zomercursus Massage.

inschrijvenELSKlik hier voor het aanmeldformulier >