Wandelingen in de omgeving

Korte wandelingen

(ca 2 uur) Deze schitterende tocht voert naar de schuilplaats van de Maquis (verzetsbeweging uit de 2e wereldoorlog)

(ca 1,5 uur) Van de boerderij naar het meertje Etang des Caillous, waar gezwommen kan worden.

(ca 2 uur) Een karrespoor, een hek, een bosrand, door naar het volgende dorp en bon retour.

Rond de boerderij zijn een aantal korte (avond-)wandelingen uitgezet, die een goed beeld geven van deze mooie omgeving.

Lange wandelingen

Romeinse wandeling

(ca. 6 uur) De wandeling begint door het middengebergte Haute Faucilles. Daarna gaat de wandeling verder tussen het riviertje Coney en Canal L’Est. U loopt langs het leuke haventje van het stadje Fontenoy le Chateau. Het laatste stuk van de wandeling voert over een Romeinse weg uit het begin van onze jaartelling.

St. Martin wandeling

(ca. 6 uur) Deze schitterende tocht voert naar de schuilplaats van de Maquis (verzetsbeweging uit de 2e wereldoorlog), de bron van de Saone, de grot en kapel van St. Martin en bron van de Madon.

Droiteval wandeling

(ca. 6 uur) Deze wandeling, die enige hoogteverschillen kent, gaat via kronkelige weggetjes langs het dromerige gehucht La Hutte en voert daarna naar het sprookjesachtige waterkasteel, kerkje en klooster van Droiteval. Tegen het eind van de wandeling bereikt u het museum van glas en oude bosbouwactiviteiten van Hennezel.

Saône wandeling

(ca. 5 uur) Deze prachtige maar ruige tocht loopt langs de Saône. U passeert een majestueus spoorwegviaduct, watervalletjes, rotspartijen en de schuilplaats van de Maquis (verzetsgroep 2e wereldoorlog). Enkele kleine beekjes moeten worden overgestoken en er zijn hoogteverschillen. Enige conditie is nodig. U wordt weggebracht naar de startlocatie voor €5 per rit. De boerderij is de eindlocatie.

Route de quatre villages

(ca. 5 uur) Deze wandeling loopt langs ruisende bossen, verstilde gehuchten gedompeld in het goudgele licht van warme zon. Halverwege de route wordt u verrast door een bosmeertje waarin u kunt zwemmen.