Autoroutes in de omgeving

Naast de prachtige wandelroutes en fietsroutes rondom onze boerderij, zijn er ook prachtige autoroutes in de omgeving. Zo kunt u zowel de Lage als de Hoge Vogezen ontdekken en komt u langs verschillende Franse dorpjes. De autoroutes zijn fijn op dagen dat u het wat rustiger aan wilt doen, of wanneer het weer een beetje slechter is. Maar ook op zonnige dagen zijn de routes zeker de moeite waard!

Route Thermale

Route Thermale is een route van 70 km die de belangrijkste thermale baden in de Vogezen met elkaar verbindt. De Vogezen hebben vier kuuroorden: Bains-les-Bains, Plombières-les-Bains, Contrexéville en Vittel. De kuuroorden zijn allemaal ontstaan nabij de warmwaterbronnen die in de Vogezen te vinden zijn. Mensen gaan er heen voor een complete kuur van een paar dagen om bijvoorbeeld verlichting te brengen bij hart- en vaatziekten, darmproblemen of pijn in botten en gewrichten. De kuuroorden zijn ook fijn voor wie gewoon een dagje wil relaxen. 

Ook voor wie niet graag naar kuuroorden gaat is de route prachtig. U rijdt dwars door de prachtige omgeving, komt langs architectonisch en historisch erfgoed zoals Château de Thuillières, Musée du verre, du fer et du bois en Château des Brasseurs. 

Route des Crête

De Route des Crêtes des Vosges is een autoroute van 88 km lang, daar doet u ongeveer 2 uur over. De route is tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd en strekt zich uit tussen Sainte-Marie-aux-Mines in het noorden en Uffholtz in het zuiden bij Cernay. Tijdens de tocht rijdt u door de Grand Ballon. Dit is met 1424 m het hoogste punt van het Vogezenmassief. Ook rijdt u langs de Hohneck en de Col de la Schlucht. Het biedt prachtige panorama’s en u ziet een combinatie van meren, valleien en hoge toppen. Op een heldere dag kunt u vanaf verschillende punten op deze route zelfs het Zwarte Woud en de Alpen zien liggen. 

Er is nog veel meer te doen in de omgeving. U daarvoor een kijkje nemen op deze site met meer informatie over de Vogezen. Wilt u een evenementen in de omgeving bezoeken? U vindt meer informatie op de website van de gemeente Epinal.