Streekproducten

De omgeving van onze boerderij is prachtig en er is veel te doen, te zien en te beleven. De oude Franse steden in de omgeving staan bol van Franse architectuur en u vindt er vele musea. Liever struinen over de brocante markten in oude dorpjes? Ook dat is mogelijk. De groene omgeving leent zich trouwens prachtig om te fietsen en te wandelen. Daarover vindt u meer informatie op de pagina’s over wandelen in de Vogezen en fietsen in de Vogezen. U vindt in de omgeving ook veel streekproducten, die maken een vakantie in Frankrijk toch net een beetje meer compleet. We zetten een aantal niet te missen dingen op een rij.

Fougerolles Ecomusée

Fougerolles Ecomusée 

Het Fougerolles Ecomusée gaat over de kersenteelt in deze regio en het maken van Kirsch. Het is een prachtig museum en distilleerderij midden tussen de kersenboomgaarden en geeft een prachtig inkijkje in de eeuwenoude ambacht van het maken van Kirsch. Uiteraard kunt u ook een flesje meenemen. Het Fougerolles Ecomusée ligt op 30 km afstand van onze boerderij.

Geitenkaas streekproduct

Geitenboerderij

In St. Baslemont, op 9 km afstand, kunt u een bezoek brengen aan een geitenboerderij. Hier maken ze eigen kaas, die ze ook verkopen in hun biologische winkel. Lekker voor bij de borrel met een stokbroodje en een glas wijn.

Passavant la Rochere Glasfabriek

Glasfabriek

In Passavant la Rochere vindt u de glasfabriek. Hier is ook een glasblazerij waar u een kijkje kunt nemen. In het winkeltje kunt u mooie glazen vinden. Leuk als souvenir. Passavant la Rochere ligt op zo’n 25 km van onze boerderij.

Maison Moine

Maison Moine

Maison Moine is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met rabarber, mousserende wijnen en twee stille wijnen: Blanc des Vosges en Crillon des Vosges. De wijnen zijn al vaker door grote sommeliers beoordeeld en worden geschonken op verschillende plekken in Frankrijk (o.a. Hôtel Lutecia en Lido de Paris). Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. In het winkeltje verkopen ze allerlei producten met rabarber en andere specialiteiten. Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf de boerderij.

Snoepjesfabriek Darney

Snoepjesfabriek Darney

Langs de Route Thermal vind je de snoepjesfabriek van Darney. Het is een oude fabriek in een prachtige groene omgeving aan de oevers van de Saône. U kunt hier zien hoe ze op een ambachtelijke manier snoep maken en daarna in het winkeltje uiteraard snoepjes kopen. U kunt de fabriek ’s middags bezoeken tussen 14:30 – 15:15 – 16:00 uur. Erg de moeite waard omdat ze gebruik maken van materiaal uit de uit het einde van de 19e tot het midden van de 20e. Darney is een kwartiertje rijden vanaf de boerderij. 

Wilt u meer informatie over de Vogezen? We voorzien u graag van tips en advies. U kunt ook een kijkje nemen op deze site met meer informatie over de Vogezen. Voor evenementen in de omgeving kunt u een kijkje nemen op de website van de gemeente Epinal.