Zwemmen

In de zomer is het vaak heerlijk weer bij ons in de Vogezen. Even afkoelen in een mooi meer is dan wel zo lekker. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden in de omgeving van onze boerderij. 

Bosmeertje

Op 8 km afstand van de boerderij kunt u in een prachtig bosmeertje zwemmen. Het is echt een oase van rust middenin het bos en de temperatuur van het meertje is in de zomer heel lekker. Rondom het meer zijn ook een aantal wandelpaden, waardoor u een plons in het water goed kunt combineren met een mooie wandeling door het bos.

Lac de Bouzey

Lac de Bouzey

Wilt u liever gebruik kunnen maken van diverse faciliteiten? Op 22 km afstand kunt u bij Lac de Bouzey zwemmen en waterfietsen huren. Ook kunt u heerlijk eten bij restaurants bij het meer.

Meertjes verderop

Er zijn in de omgeving nog veel meer meertjes. Zo vind je bij Gérardmer onder andere Lac de Gérardmer waar je ook kunt waterfietsen of een bootje kunt huren om over het meer te peddelen. Net iets verderop ligt Longemer. Een wat kleiner en rustiger meer dan Lac de Gérardmer met een eigen ‘strandje’. Een ander mooi meer is Lac des Corbeaux. Dit is een hoger gelegen bergmeertje waar je kunt zwemmen of waar je bijvoorbeeld op je eigen SUP het meer op kunt. Rondom het meer liggen mooie bergen, waar ook een wandelroute is uitgezet. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Le Chalet Du Lac Des Corbeaux.