Steden en dorpen

Heeft u zin om er een dag op uit te gaan en de mooie Franse dorpen en steden bij ons in de omgeving te verkennen? Dat is zeker mogelijk. U kunt natuurlijk een van de autoroutes rijden en zo verschillende plekken bezoeken, maar u kunt ook een dagje uittrekken voor een stad in de buurt.

We voorzien u graag van meer tips en adviezen over de verschillende dorpen en steden in de omgeving. U kunt ook hier een kijkje nemen voor meer informatie over de Vogezen. Er zijn trouwens vaak leuke evenementen in de omgeving. Daarvoor kunt u een kijkje nemen op de website van de gemeente Epinal

Dorpen in de omgeving

De prachtige omliggende dorpen hebben rommelmarkten en vele excursies naar het erfgoed van het platteland. Meer informatie over de rommelmarkten vindt u op https://brocabrac.fr. Regio 52, 70 en 88 liggen in de omgeving.Plombières les Bains

Plombières-les-Bains

Plombières-les-Bains is niet alleen bekend vanwege het prachtige kuuroord. Dit is een kuuroord nog geheel in oude Romeinse stijl. Het is een prachtige plek voor een dagje ontspannen of voor verschillende behandeling van aandoeningen van het spijsverteringskanaal, gewrichtspijn, de ziekte van Crohn en fibromyalgie. Vanwege het kuuroord ligt Plombières-les-Bains ook aan de Route Thermale. 

Ook voor wie liever niet naar het kuuroord gaat, heeft Plombières-les-Bains veel te bieden. Het stadje heeft vele balkons met mooie terrastuinen, vol verschillende bloemen, groentes en fruit. Vanaf de terrassen heeft u een prachtig uitzicht over Plombières-les-Bains en de heuvels van de Vogezen. Het stadje ligt op 35 km rijden van onze boerderij.

Nancy

Nancy

Nancy heeft enkele belangrijke musea: museum Lorraine, museum Beaux Art, museum L’école en daarnaast heeft het de prachtige pleinen Place Stanislas, Place de la Carrière en Place d’Alliance. Place Stanislas is sinds 1983 zelfs werelderfgoed.

Het is een heerlijke stad om door de straten te dwalen. Op een terrasje neer te ploffen voor koffie met een croissant of een goed glas wijn. Er zijn ook leuke winkels voor wie liever een dagje gaat winkelen. 

De stad ligt op ongeveer 90 km bij onze boerderij vandaan. Dat is iets meer dan een uur rijden. U kunt de stad ook bezoeken als tussenstop op de heen- of terugreis. 

Lac-de-Gérardmer

La Bresse

La Bresse ligt op 70 km van de boerderij (zo’n 1 uur en 10 minuten rijden). Het is een prachtig stadje en een walhalla voor mensen die graag de natuur intrekken. Niet ver vanaf hier start namelijk de wandelroute naar Le Hohneck en andere wandelroutes rondom deze piek. Ook in de omgeving: Gérardmer (72 km) Het stadje ligt aan een meer waarop volop activiteiten te doen zijn. Net als La Bresse is het iets meer dan een uur rijden vanaf de boerderij. In de winter kan er in beide plaatsen geskied worden of u kunt een sneeuwschoenwandeling maken.Épinal

Épinal, op zo’n 30 km van de boerderij, is de hoofdstad van de Vogezen. Hier zijn onder andere het museum Imagerie, het Fort Uxegney en een park te vinden. Ook zijn er leuke winkels en vele cafés en restaurants. Een fijne plek voor een dagje weg.

Vittel

Ook Vittel ligt op zo’n op 30 km van de boerderij. Net als Plombières-les-Bains is Vittel een kuuroord plaats aan de Route Thermale. Verder vindt u in het stadje vele leuke winkeltjes en een prachtig park. Voor de kinderen is er een adventure park te vinden, waar ze zich prima een dagje zullen vermaken. 

Langres

Langres ligt op zo’n 82 km (1 uur en 15 minuten rijden) van onze boerderij. Het is een historische vestingstad strategisch gelegen op een heuveltop. Rondom de stad ligt 3,5 km aan verdedigingswallen, torens en poorten. Binnen de stadsmuren vindt u huizen uit de Renaissancetijd, vele gezellige straatjes en restaurants. Er is een wandelroute ‘ Circuits des Hallebardiers’ van circa 1,5 uur over de gehele verdedigingswallen. Wij vinden het stadje erg de moeite waard!